Aamuverkoista sain 14 isoa ahventa ja päätin savustaa ne, sillä illaksi saisin vieraakseni rakkaat ystäväni Pirkon ja Teron. Amelie-veneessään he toisivat mukanaan myös vaimoni Arjaliisan.
Savustuksessa oli omat ongelmansa, sillä viime vuonna valmistunut savustusuunini oli vasta kerran koekäytetty. Tulipesän luukkukin oli hiukan rikki ja sain siihen korjausapua hyvältä naapuriltani. Silloin oli kala kyllä kypsynyt, mutta se ei saanut kaunista väriä kylkiinsä. Väri oli ennemminkin musta. Jännitystä oli siis ilmassa.
Kuten kuvasta huomaa runsas määrä ahvenia verkoissa saa aikaan aikamoisen sotkun.
Sitten vain savustumaan.....
En kyllä vieläkään onnistunut vaikka hiukan tavoittelemaani väriä onkin aavistettavissa.
Lyhyen puhelinkeskustelun aikana suunnittelimme illan yhteisen ruokalistan ja päätinkin synnyttää savuahvenkeiton.Siihen tarvittiin hyvin yleisiä raaka-aineita:
kolme keskikokoista perunaa
pieni sipuli
valkosipulin kynsi
vettä
ruokakermaa (luomu)
kolme rkl luomuvehnäjauhoja
suolaa oman maun mukaan
mustapippuria
Keitin vähäisessä vesimäärässä perunat, sipulin ja valkosipulin pehmeiksi, jotta saisin soseutettua ne sauvasekoittimella. Lisäsin suolan ja myllystä mustapippuria.
Vihannesten kypsyessä perkasin kuusi ahventa ja laitoin ne sitten kiehumaan hiljalleen muiden ainesten kanssa. Lopuksi ajoin kalat myös sauvasekoittimella pieneksi.
Ruokalistamme illaksi oli seuraava:
villiyrttisalaatti ( vuohenputki, nokkonen, voikukka, tarhasuolaheinä ja basilika) ja keitetyt maitohorsman taimet.
savuahvenkeitto
jauhelihapihvit salaatin kera
kääretorttu mustikkahillon / Limoncellon kanssa
Ruokajuomina olivat vesi ja valkoviini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti