tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kevätkylvöjen aattona

Nyt se on sitten menoa ja meininkiä. Kasvukausi odotuksineen on aloitettu.

Kylvin kasvihuonekurkkua, Arola-nimistä lajiketta. Arola on hyönteispölytteinen ja sillä on kuulemma hyvä vastustuskyky kasvitauteja vastaan. Siemenet onnistuin saamaan biodynaamisina.
Kehuttiin aitona makuelämyksenä.

Kurkkua ja tomaattia

Tomaatteja on kolmea eri lajiketta:

kirsikkatomaatti "Trixi.
pensastomaatti Outdoor girl
pensastomaatti Moneymaker


"Kylvöruukkuja" sanomalehdestä"
Olen nyt kyllä hiukan huonon omantunnon kanssa liikkeellä. Kasvihuoneviljely Suomen leveysasteilla on energiataloudellisesti arveluttavaa. Kurkku, tomaatti, chili, paprika tai vaikkapa munakoiso tuovat mukavaa vaihtelua arkiseen ruokapöytään, mutta ilman niitä tulee kyllä toimeen.

Kurkkukilossa on tallessa 0,3 promillea siitä sähköstä, jonka kasvihuone nielaisi.
Tomaatin ja kurkun ilmastovaikutus on sama eli 5 yksikköä kiloakohti. Mainittakoon, että naudanlihan vastaava luku arvioidaan kolminkertaiseksi. Marjat, vihannekset ja peruna ovat vuorostaan 25 kertaa vähemmän.

Ensimmäistä satokauttaan aloitteleva kasvihuone 20142 kommenttia:

  1. Mulla vielä odottelee siemenet pusseissaan. Viikko sitten taisi olla paras kylvöaika ja seuraava sitten vajaan kuukauden päästä, kuun mukaan. En arvaa kovin ajoissa laittaa esim. tomaattia, kun ei ole kasvihuonetta, niin sitten on ihan hädässä jos ei saa kuitenkaan ulos ilmojen puolesta vielä kesäkuun alussa heti. Ehkä jotain persiljaa laitan pääsiäisenä tuloilleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bio-dynaaminen kylvö- ja korjuukalenteri kertoi edullisen hedelmäpäivän ja seuraava onkin sitten paljon myöhemmin. Seuraavat kylvöt teen kuun lopussa jolloin on edullinen lehti-päivä ja silloin kylvän purjon ja ehkä joitain yrttejä ja salaatteja.

      Poista