maanantai 7. maaliskuuta 2016

Joskus kauempana

Matkasimme Helsinkiin. Arjaliisa päivää aikaisemmin ja minä perjantaina, aamulla, perässä.

Linja-automatkojen hinnat ovat pudonneet ja kynnys lähteä "moottoritielle" on alentunut. Iän mukana kynnys tosin kohoaa koko ajan. Myös tekemättömien töiden määrä vain kasvaa. Vapaaehtoistyö vie juuri niin paljon aikaa kuin haluan. Työtä on vain niin paljon.

Nyt kuitenkin pääsin liikkeelle ja kohteena oli Helsinki ja taidenäyttelyt. Olen hankkinut Museokortin (59€) noin kaksi viikkoa sitten ja se on jo nyt maksanut itsensä takaisin.

Ensimmäiseksi kuitenkin tapasin vanhan hyvän ystäväni Timon. Oli hienoa.

Tein vuoden vaihteessa päätöksen ottaa yhteyttä ihmisiin, joita olen ajatellut viime vuosina. Mukavuusalueen ulkopuolella tämäkin. Mutta alku ainakin oli kannustavaa.

Sitten ne näyttelyt:

Auguste Rodin (http://www.ateneum.fi/nayttelyt/auguste-rodin/)
ja Japanomania (http://www.ateneum.fi/nayttelyt/japanomania-pohjoismaisessa-taiteessa-1875-1918/) Ateneumissa.

Taidehallissa Jussi Heikkilä: Observationes vielä viikon ajan (http://taidehalli.fi/nayttelyt/).


Kiasmassa hulvaton Eri mieltä- näyttely (http://www.kiasma.fi/nayttelyt-ja-ohjelmisto/eri-mielta/) sekä mukava Ernesto Neto (http://www.kiasma.fi/nayttelyt-ja-ohjelmisto/ernesto-neto/).

Suohpanterror-ryhmä
Ernesto Neto
Kävin jo perjantaina Kiasmassa ja Ateneumissa yksin. AL liittyi seuraani iltapäivällä Rodinia ja japanomaniaa katsomaan. Ilta sujuikin mukavasti poikani kämpillä herkkuja syöden ja viinejä maistellen.

Lauantaina takaisin "Atskiin" hiukan kertaamaan ja loppuja katsomaan. Sitten vuorossa Kiasma ja vielä Taidehalli. Hienoa laatuaikaa rakkaani kanssa.

Kaikesta kauniista ja harmonisesta huolimatta mieleenpainuvinta oli muutamat Eri mieltä näyttelyn teoksista. En muista aikaisemmin nielleeni kyyneleitä taidenäyttelyssä, mutta nyt sen tein.

Jari Silomäki:

Kävelen Auschwitz-Birkenaussa itseni uuvuksiin.Kader Attia: Kaksi kasvoihin haavoittunutta sotilasta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti