maanantai 6. elokuuta 2018

Nyt mennään jo elokuussa

Kaksi kuukautta on kulunut edellisestä. Mitä sitä selittelemään!

Uskollinen apulaiseni loukkasi olkapäänsä  ja sitten revähti hänen nilkkansa. Kaupunkiasunnon remontti aloitettiin ja vieläkin se on kesken. Toivottavasti talvi ei tule liian aikaisin.

Huh hellettä voisi olla tämän kesän "slogan". En kyllä toivoisi kokevani tällaista kesää uudelleen. Kaikki tuntui puutarhoissa olevan ennätyksellistä. Meriveden ylin lämpötila oli aikaisemmin 24astetta. Nyt ennätys on 26,5 astetta.

Vanhan puutarhani sato jäi vaatimattomaksi. Vanha kuva puutarhatalouden oppikirjastani palasi usein mieleeni. Monellekin tuttu kuva saavista, jonka laudat ovat eri pituisia muistutti olemassaolollaan. Vesi ei riittänyt. Kaikki muut laudat olivat riittävän korkeita. Ja kun vettä ei ollut riittävästi niin oli tehtävä valintoja. Kesäkurpitsat ja avomaankurkut saivat liikenevän veden ja niistä saatu sato on ainakin toistaiseksi ollut ennätyksellinen. Porkkana ja palsternakka saattavat vielä toipua ja tuottaa satoa.

Uudessa puutarhassani uskoin kaiken kokeilun nimiin, olihan tämä ensimmäinen kausi. Kylvin kokeeksi kaikkea mahdollista ja yllätyin. Maaperän hiekkaisuudesta huolimatta kaikki kukoistaa. Lämpöä ja vettä ne saivat ainakin riittävästi. Muutama herukkapensas kärvistelee, yksi kuoli.
Talviperunat ovat hiukan huonovointisia samoin kaalit.
Maissi, maa-artisokka, sipulit, juurekset jne antavat ennätyksellisen sadon.

Sokerimaissi kasvaa reilusti yli kaksimetriseksi

Papuja tulee ennätyssato, herneitä taas vähemmän.

Naapuri toi luomutilaltaan lantaa


Ensi kautta suunnitellaan ja suunnitelmissa on jopa laajentaa uudisraivaustani. Saas nähdä kuinka käy.....


Käy lukemassa muita blogeja omavaraisuudesta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti