maanantai 7. toukokuuta 2018

Kevään ensimmäiset villiyrtit


Vuosia olen suunnitellut, aikonut, pyhästi päättänyt jne. ,tiedätte varmaan tunteen,  perehtyä villiyrttien käyttöön, mutta aina se jää muiden kevätkiireiden jalkoihin.

Josko tänä vuonna!

Vuohenputki on loistava luonnonyrtti. Se sopii hyvin salaatteihin, leivän päälle, keittoihin ja saa siitä hyvän pestonkin. Itse asiassa loistavan peston. Se kasvaa ja leviää voimakkaasti ja on aivan mahdoton rikkaruoho ja helppo tunnistaa. toukokuun alusta hyvinkin juhannuksen yli se ryydittää salaattejamme.

Vuohenputki


Nokkonen on myös hyvin monipuolinen kasvi käytettäväksi kaikkeen ruoanlaittoon keitoista leipiin. Kuivattuna se säilyy yli talven ja on näin huikea ravintolisä jokapäiväisessä ravinnossamme.
Nokkosletut ovat suurta herkkuani, mutta jostain syystä omat nokkosreseptini jäävät siihen. Tänä vuonna lisään nokkosia muihinkin ruokiin salaatin ja lettujen lisäksi.

Nokkonen
Voikukka on meillä käytössä vain salaateissa. Kukannuppuja olen joskus paistellut runsaassa voissa, mutta en niistä kovin innostunut. Simaa ja viiniä olen kuullut tehtävän kukinnoista. Tuo viininvalmistuskin olisi mahtava juttu. Juuria kuulemma kuivataan ja niistä tehdään kahvin korviketta. Sitäkin voisi kokeilla.

Voikukka

Ketunleipää käytämme lähinnä salaateissa. Ja ohikulkiessa sitä voi napsasta suuhun virkistäväksi makupalaksi.

Käenkaali l. ketunleipä

Ja taas taitaa käydä niin, että kevään kylvökiireet ym.tapahtumat ajavat hortoilun taka-alalle.Vaikka  
vielähän tässä on kevättä ja kesää jäljellä.

Miksi omavaraistelen? Sehän on puhdasta huumetta, anrkismia, terveyttä ja onnellisuutta! Seuraavat kaksi kuvaa puhukoot puolestaan. Itse raivaamani pelto, kaksi seuraavaa sukupolvea auttamassa....
Tässä hiukan muita saman teeman bloggaajia. Käy kurkkaamassa.

Olipa kerran arki
Mrs Sinn
Korkeala
Riippumattomammaksi
Villa Valtaus
Maatiaiskananen
Maa-tuskat
Rakkautta ja maan antimia
Villa Koira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti