perjantai 1. huhtikuuta 2016

Kompostikehikon tekoa

Tein viime vuonna kompostikehikon pihapiiristä raivatuista nuorista pajuista, haavoista ja koivuista. Pyöreä muoto oli tavoitteenani ja sen sainkin aikaiseksi. Ensin neljä riukua neliön nurkiksi, sitten väleihin riuut muotoa pyöristämään ja sitten taas joka väliin riuut. Nyt muoto olikin jo pyöreä. Sitten vain punomaan ohuilla versoilla.

Eihän tuo mikään kaunotar ole, mutta palvelee kyllä tarkoitustaa.

Parillinen jako ei ollut hyvä, sillä punokset päätyivät aina samaan kohtaan. Harmittelin tuota asiaa vaimolleni ja hän moittikin minua oitis ja sanoi pystyriukujen parhaan määrän olevan parittoman luvun. Näin vältyttäisiin parillisen jaon ongelmasta.

Tänä keväänä tavoitteena oli edelleen pihapiiristä raivatuista riuuista tehdä iso 1m x 2m kehikko.
Paljon tuli opittua ja ehkä ensi kerralla onnistun paremmin. Täyteen se kuitenkin jo tuli.

Kaiken kaikkiaan työ oli antoisaa ja näin polvivammaiselle riittävän kevyttä.

Työkalujen määräkin oli vähäinen. Saha, puukko, kirves ja mitta riittävät. Lapio alustan tasoittamiseen sekä rautakanki kovaan maahan tehtävien reikien tekoon.

Onneksi nigerialainen ystäväni Philip oli apunani ja hoiti lapio- ja kottikärrytyöt.

Kiitos Philip.

Neljästä on hyvä aloittaa.
Lisää pystypuita.
No nyt se alkaa hahmottumaan.
Täynnä.

4 kommenttia:

  1. Täähän on hyvä idea. Kiirusta tuntuu pitävän näin keväällä, mutta tälläselle puuhalle täytyisi kyllä löytää aikaa, ennekuin alkaa pajukot lykätä lehteä! Antaas kattoa, kuin ämmän käy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aineksethan voi kerätä vaikka talvipakkasilla. Sitten kun maa on tarpeeksi sulaa rautakangelle niin jo vain työ onnistuu!

      Poista