tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kaupunkiviljelyseminaari Turussa


Toista sataa henkilöä kokoontui eilen Virastotalon auditorioon kuuntelemaan "Vihreään vuoteen" liittyviä teemoja.

Tapahtuman avasi kiinteistölaitoksen edustaja kertomalla viljelylavoista, joita voi tilata ilmaiseksi kaupungin puistoihin tai joutomaille. Multa kuuluu myös toimitukseen. Siemenet, taimenet ja kasteluvedet joutuu hankkimaan itse. Tempaus toimii siten, että viljelijä merkitsee netissä kartalle paikan, jossa haluaa viljellä ja kaupunki toimittaa viikolla 19 viljelylavat ja mullat sovittuna aikana paikalle.

Seuraavaksi kuultiin Martin kaupunginosan edustajaa, joka kertoi heidän kokemuksiaan viljelystä Urheilupuistossa. Yhteistyö kaupungin kanssa on toiminut hyvin ja vaikka viljelmät ovatkin yleisellä alueella, ovat ne saaneet olla rauhassa. Minkäänlaista tihutyötä ei ole havaittu. Suurimmaksi ongelmaksi on muodostunut kasteluvesi. Hoitovuoroista sovittiin fb:n välityksellä.

Turun yliopistoväen Väki-projektia esiteltiin lyhyesti (vaki.utu.fi). Projektissa on mukana mm Biolan suurkeittiökompostorinsa kanssa. Projekti toimii yhdistyspohjalta. Hienolta kuullosti.

IMG_6013

4H-kerholaiset kertoivat perinteisistä viljelypalstoista, niiden vuokraamisesta ja hoidosta. Turkuun on saatu lähes vuosittain uusia palstoja. Yhteistyö kaupungin kanssa on sujunut hyvin. Monivuotisia palstoja ja sopimuksia kysellään enenevässä määrin.Koroisten kauppapuutarha tarjosi nopean katsauksen yrttiviljelyn saloihin ja he esittelivät parhaat ja helpoimmat vaihtoehdot lavakaulusviljelyyn.Lopuksi kokki, biologi ja yrttikouluttaja Päivi Lehtonen kertoi  mahdollisuuksista kerätä villiyrttejäTurun seudulla. Hänen luentonsa oli ammattitaitoisesti ja avartavasti toteutettu. Hän tarjosi kasvituntemusta ja ruoanlaittoa sopivassa paketissa meille aloittelijoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti