perjantai 19. helmikuuta 2016

Isontalon sosiaalisesta elämästä


Perheeseeni kuuluu vaimoni Arjaliisa, jonka kanssa olen saanut vaeltaa yhdessä ja erikseen jo vuodesta 1973. Kielikurssi Skotlannin Inverness:ssä oli kohtalokas. Seuraavan vuoden Inter Rail-reissu Skotlantiin loi pohjan tuleville vuosille viljelyn ja omavaraisuuden suhteen.

Lapsia meillä on kolme. He ovat jo aikuisia (syntymäajat -84, -85 ja -89). Heillä puolisoja ja asuinkumppaneita sekä rakas lapsenlapseni Matteus. Ruokapöytään käy siis parhaimmillaan yhdeksän nälkäistä, joista gluteiinittomia nykyisin neljä, lihansyöjiä kuusi, kalaa syövät kaikki. Välillä kokilla on haastetta.
                  Kokko alkaa olla palanut


Meillä käy paljon vieraita kesäisin. Pelkästään oman suvun juhannusjuhlat ja muutamat ystävät kokoaa yhteen yli 30 henkeä. Kaikki muut ystävät ja tuttavat kun laskee mukaan niin kävijöitä on vuosittain reilusti yli sata. Viime vuonna vietimme 60-v juhliani yli sadan henkilön voimin. Ja omavaraisuutta noudattaen lähes kaikki ruoka oli omista raaka-aineista. Kurssitoiminnasta aina haaveilemme.Toistaiseksi niitä on ollut vain muutama.


Puunhoitokurssin väkeä ruokailua aloittamassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti